חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor
מאמן הכדורסל האגדי פיל ג'קסון (זכה ב 13 תארי אליפות ב NBA) אמר: "כדי שקבוצה תצליח השחקנים חייבים לשנות את הגישה מ- אני ל- "אנחנו".
את האגו של שחקן כדורסל אולי קצת קשה לבדוק, אבל עבורי יש משמעות אחרת לכל הציטוט הזה. תכנון או בעצם כל יצירה של דבר מוחשי בין אם זה גשר, בניין, או שעון יוקרתי הינו ספורט קבוצתי.
כיום זה ברור יותר ויותר כי תעשיות רבות החל מארכיטקטורה ועד להנדסה מכנית לייצור חייבות לנטוש את ה"אני". הגישה היום היא לעבוד כמה שפחות במיזם יחיד ולהחליפה על ידי הגישה (וצורך) לשתף פעולה אחד עם השני בעבודת צוות אמיתית, זה הזמן לאמץ את "אנו".
איפה ואיך צוותי תכנון ובניה הופכים למציאות גלובלית ניידת? אדריכל בתל אביב צריך לשתף פעולה עם אתר הבנייה על הקרקע בשנחאי, או יצרנים בסין צריכים לתקשר למהנדס מכונות ביוקנעם בעקבות שינויי הכרחי בתכנון המוצר. מהנדס קונסטרוקציה צריך להעביר סוגיות לקבלן הנמצא באתר הבניה ברחבי העיר ירושלים.
על מנת להצליח, צוותי עבודה חייבים להיות מסוגלים להתחבר ולתקשר ללא קשר היכן הם נמצאים. היכולת לעבוד דרך האינטרנט, מחשב שולחני, הטלפון, או כל מכשיר תקשורת אחרת היא קריטית עבור מהירות מחזורי התכנון והיצירה של היום. האמת שלא היה דרך לעשות את זאת בצורה יעילה… עד עכשיו.
מה עוצר את הכל?
אבטחה, כבר היום חברות "תקועות" מזה שנים עם דרכים מיושנות של "שיתוף המידע". והכל מתנקז לדבר אחד: מורשת של אבטחת אחסון המידע.
בעידן המחשב של שנות ה80 ו 90 ועידן אינטרנט של תחילת שנות ה -2000, היה מחסור באבטחת המידע באחסון וקישוריות. כתוצאה מכך, אנשים שמרו את נתוני המידע שלהם על מחשבים האישים או במחשבי המשרד ("הרשת") ושתפו מידע באופן של חיבור נקודה לנקודה, הסתמכות על דואר אלקטרוני וכלים מסורתיים של ניהול פרויקט מה שהביא לדרכים מגושמות בהעברת המידע וגרם לאיבוד הפרודוקטיביות.
לדוגמא בעולם ההנדסה, כדי לראות תכנון לקוחות היו צריכים להתקין צפיין מיוחד כדי לראות את התכנונים ואו השרטוטים ולסמוך על היכולת העצמית בהוספת סימונים (לרוב באדום) כדי לספק קלט על התכנונים והתקדמות.
ניהול ושיתוף המידע מעולם לא היה כל כך רע. למזלנו, זה משתנה…
ברוכים הבאים לעידן של שפע
בניגוד לכך, סביבת המחשוב המודרנית נראית עכשיו כך:
זה נייד, מחובר לענן, ויש לו יותר כוח חישובי מכל שילוב משימות מעבורת החלל יחד.
אחסון, קישוריות, וכוח המחשוב נמצא בשפע. וזול מאוד. למרבה הפלא, עלות כוח מחשוב, מקום אחסון ומהירות רוחב פס ירדו דרמטית בעשור האחרון, אז אין זה פלא כי הענן הוא הדרך ללכת בו.
שיתוף צוות עבודה
טכנולוגית הענן בעידן החדש הזה, עוזרת לצוותי עבודה לעבוד יחד בדרכים שלא דמיינו מעולם בעבר.
פשוט מאוד, יש שלושה רכיבי ליבה הגורמים לזה לקרות: פשטות, נראות, ואינטגרציה.
אז מה הכוונה בזה בדיוק?
פשטות – מסירה את המורכבות של הקמת צוותי עבודה המנוהלים ושעובדים יחד על פרויקטים אדריכליים ,הנדסיים וכד'. חברי צוות צריכים להיות מסוגלים להתרכז בפעילויות ליבה ולא להסתבך בניסיון להבין פורמטים של קבצים שונים, גרסאות, מקומות. כמובן להרגיש בטוח שיש להם את גישה למידע הנכון, בפורמט הנכון ובזמן הנכון.
נראות – צוותים העובדים יחד על פרויקטים עם היכולת להתמקד במשימה שלפנינו. הסחות דעת יוסרו על ידי הבטחת משימות משעממות כמו בקרת גרסאות, הדבר "פשוט קורה". זה לבדו, הוא נס לרוב האנשים. התסכול המתמיד הנע בין כלים שונים, "newsfeeds", פלטפורמות, ומסכים שונים מתבטל. שיתוף האינפורמציה הופך להיות שקוף למשתמש בתוך הכלים בהם אנו משתמשים ביום יום.
שילוב – פלטפורמת שיתוף המידע מאפשרת למפתחים לבנות יישומים נוספים ולשלבם על גבי התכנון, הייצור, ועוד..
להביא את הכול יחד
מהות הפרויקט אינו משנה אם זה בנין ,חלק מהרכבה גדולה או מוצר צריכה מעוצב, צריך להיות המרכז של כל זה, תוך יכולת השמירה מעורבות ועדכון של כל חברי צוות התכנון , לקוחות, ובעלי העניין אחרים המעורבים לאורך כל תהליך התכנון הינו קריטי.
דוגמה של שיתוף התכנון בעזרת Autodesk Fusion 360
כלי תכנון ויצור מבוסס טכנולוגית הענן כגון Autodesk Fusion 360 מספקת סביבת עבודה אחת לצוותי תכנון לעבוד יחד עם כל העוצמה שאנו מכירים משולחן העבודה ובנוסף כל היתרונות של שיתוף בעזרת הענן בדרך מודרנית ועדכנית, בעצם ה- Autodesk Fusion 360 הוא כמו ה- Facebook בעולם התכנון ההנדסי המודרני. אנו כבר לא נדרש עוד לניהול נתונים בדרך מסורתית. צוותי עבודה יודעים שיש להם את התכנונים עם היכולת "לחזור אחורה" במידת הצורך ושיתוף התכנון עם בעלי עניין מרכזיים הינו פשוט ואינטואיטיבי.
עכשיו יש למתכננים ומעצבים את יכולת פריצת הדרך לבצע אינטראקציות חוזרות של העבודה ולמזג אותו בחזרה בהמשך במידת הצורך. זה הגמישות האולטימטיבית, ומעולם לא היה אפשרי ופשוט כל כך עם גישה להיסטורית התכנונים שלנו.
בעצם כשאנו מסתכלים על Autodesk Fusion 360 אנו יכולים לראות את הדור הבא של עולם ה- CAD התלת ממדי, יכולות כוח האין סופי של הענן מאפשר לנו לעצב ולתכנן באופן שונה עם כלי אחד שמשלב עיצוב תעשייתי ומכאני יחד אשר לוקח את תכנון בסוליד פרמטרי כמה צעדים קדימה יכולות עם שיתוף מידע תכנוני בחבילה אחת משתלמת וקלה לשימוש, כמו גם לגשת אל התכנונים בכל עת מכל מקום ובכל מערכת המחוברת לענן כגון המכשיר הנייד (טלפון חכם, טבלט) המחשב האישי של מבוסס מערכת חלונות ואפילו מה-Mac.
שיתוף מידע בענן הוא יותר מאשר אנו חושבים
העולם השתנה באופן דרמטי וכעת הוא חווה עידן של מחשוב שפע-"עידן של חיבור." הדברים כפי שהם מתוכננים ומיוצרים -מכוניות, בניינים, רהיטים, מכשירים אלקטרוניים, מכסחות דשא… השתנתה להפליא.
למרבה המזל, העתיד של איך צוותי עבודה עובדים יחד פשוטות, נראות, שילוב כבר כאן.
המעצב, המהנדס, האדריכל כבר לא צריך לשלוח קבצים ענקיים קדימה ואחורה. הם פשוט יכולים לשלוח את כתובת הקישור לנתונים הנמצאים בענן. המחסומים עכשיו נעלמו, וצוותי עבודה יכולים לעשות הכול מרעיון ועד לעיצוב ,תכנון וייצור הכל במערכת אקולוגית אחת מבוססת טכנולוגית ענן.
חברת אוטודסק הינה החלוצה בפתרונות לעולם ההנדסה המבוססות ענן וברשותה מגוון רחב של פתרונות הכוללים את כל יתרונות שימוש הענן המיועדים לכל תחומי ההנסה והשיתוף.
כדי לראות את פתרונות אוטודסק בענן לחצו כאן >
כדי לראות את פתרונות אוטודסק למכשירים ניידים לחצו כאן >
אז אם ג'קסון הוציא את "אני" כדי לבנות קבוצות כדורסל יראת כבוד וקריירה כמאמן המצליח ביותר בתולדות ה- NBA, רק בו נחשוב על הכוח של "אנחנו" ביצירת דברים היום.
בכבוד רב,
חמי מילר
מנהל טכנולוגיות ופיתוח עסקי
חטיבת אוטודסק