חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor
ראשית מאחל לכולנו שנה חדשה בריאה טובה ומשגשגת.
בתקופה האחרונה אני נחשף ליותר ויותר משרדי תכנון (אדריכלות , הנדסה וכו') אשר שוקלים להעביר את תשתית המשרד לענן ומכיוון שחלק מהפרויקטים (בעיקר פרויקטים המוגדרים BIM) כבר מנוהלים בענן פונים אלי לגבי ייעוץ של "האם כדי לעביר את כלל המשרד לענן?"
בתשובה קצרה בוודאי! ובתשובה מורחבת יותר אפשר לעשות זאת בשלבים. אומנם למשרדי תכנון יש כמה מסביבות ה-IT המאתגרות ביותר והדרישות התובעניות של התעשייה גדלות בהתמדה, כמויות של קבצים מסיביים ומורכבים, צוותים מבוזרים שזקוקים לגישה בעלת ביצועים גבוהים יחד עם הצורך לשתף את בעלי העניין דורשות ניהול IT מרובה.
העבודה עם קבצי תכנון גדולים בכלים כמו Civil 3D & Revit מקשה על השיתוף בזמן אמת של אותם קבצים (מי שכבר נחשף לעבודה בענן יודע שהשיתוף בזמן אמת הינו פשוט) כמו כן יחד עם אותם קבצים התכנון ההנדסי מכיל מסמכים רבים ושונים כגון קבצי DWG (לדוגמה הגשות לתב"ע) קבצי PDF, תמונות, מסמכיWord , סרטונים, מצגות ועוד.
היום את כל המידע הזה כמובן צריך לגבות, לוודא שבשרתים שלנו יש מספיק מקום, דבר הדורש מאתנו תחזוקתIT רבה.
בעזרת טכנולוגיות הענן אפשר גם אחרת, אפשר לנהל את כל אותם קבצים כך שלא יאוכסנו בשרתים הפיזיים במשרד אלה יאוכסנו בענן, את זה ניתן לעשות בעזרת Autodesk Docs ובעזרת מערכות כמו Office 365 נוכל לנהל ולייצר מיילים ומסמכים נלווים שאותם נוכל לשמור ב Autodesk Docs.
ישנם יתרונות רבים במעבר ושמירת כל המידע והידע שלנו בכלי ענן.
ראשית בסביבת Autodesk Docs (נכון לפרסום הכתבה) אין מגבלת מקום, כן קראנו נכון, אין מגבלת מקום, המעבר לענן יכול להפחית את האחסון ב 80%-90% במעבר למערכת משולבת (שרת משרדי & אחסון בענן) ולהגיע עד ל 100% אם נוותר לחלוטין על השרת המשרדי.
אין צורך לדאוג לאבטחת המידע, חברות כגון Autodesk ,Amazon ,Microsoft משקיעות מיליוני דולרים בלאבטח את המידע ברמת אבטחת תקיפות סייבר ואבטחת אחזור המידע, אישית לא שמעתי על אף חברה שהמידע שלה בענן לא היה נגיש. כמו כן מערכות אלו מאפשרות להגדיר, בקלות יחסית, למי יש גישה ולאיזה תוכן. מכיוון שכל המידע נמצא בענן נוכל לתת גישה (עם הרשאות מתאימות) לכל קבלן משנה שיעבוד אתנו על הפרויקט, בדרך זו לא נצטרך לשלוח אליו קבצים או לסדר לו גישת VPN מיוחדת כדי שיוכל להתחבר לשרתי המשרד.
בנוסף נוכל לדעת בדיוק על איזה קבצים בוצעו עבודות (שינויים) ולראות את ההתקדמות בזמן אמת.
כיוון שענן הינו בלתי מוגבל באחסון, שמירת היסטוריית גרסאות גם היא בלתי מוגבלת, המשמעות היא שחומרת הגיבוי, קלטות ואחסון ארכיון הם נחלת העבר. כל המשרד נהנה מהיכולת לשחזר כל קובץ ללא צורך בהתמודדות עם ציוד גיבוי פיזי. מכיוון שניהול הגרסאות הוא רציף, והעותק של כל קובץ נשמר ומוצפן בענן, ההשפעה הפוטנציאלית של תוכנת הכופר גם מצטמצמת.
אחד החששות מהעברת נתונים בענן הוא שתהיה לכך השפעה שלילית על חווית משתמש הקצה. איך אנשים מקבלים את הקבצים שלהם מהר? התשובה היא שבעצם קבצי העבודה השכיחים שלנו נשמרים אצלנו במחשב האישי ורק הסנכרון מועבר לענן, בעצם תהליך זה דומה לתהליך צפייה בטלוויזיה דרך האינטרנט, בעזרת טכנולוגית Streaming .
אחד היתרונות המתפתחים של ריכוז נתוני קבצים במקום מרכזי אחד הוא שהנתונים זמינים כעת עבור שירותים נוספים אותם ניתן לקבל מהמידע כגון חיבורPower BI וקבלת תובנות מכל המידע הקיים. אלו רק חלק מהסיבות לכך שכדאי לחברות תכנון כגון אדריכלים, הנדסה ובנייה לעבור לענן.
עדיין יש ספקות? אשמח להיפגש ולדון בנושא.
צרו עמי קשר ואשמח להרחיב.
במייל [email protected], בטלפון: 050-5495005
בברכה
חמי מילר
מנהל טכנולוגיות שירותי מומחה ויועץ BIM