Skip to main

חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor


מדי שנה משתנה הטכנולוגיה באופן דרמטי וכתוצאה מכך ישנם שיפורים משמעותיים עבור משתמשי תכנות כגון:  AutoCADRevitInventor, 3DS MAX, Civil 3D ,תוכנות הסימולציה של Autodesk.

וכמובן תכנות התומכות במתודולוגיית BIM,כRevitNavisworks ועוד. שינויים אלו מהווים אתגר מיוחד לתשתית המחשב כדי שתתאים לסוג העבודה שלנו. כדי לא "להיתקע" עם מחשב שלא מסוגל לעמוד בדרישות החישוביות של התכנון נצטרך מחשב עם משאבים רבים.

הצורך במשאבים אלו בא לידי ביטוי בדרך כלל בשלוש קטגוריות תכנון עיקריות, בניית מודלים, הפקת הדמיות/אנימציות וסימולציות/אנליזות, לכן התאמת המחשב לדרישת התכנון הינו חיוני ביותר.

הנה כמה נושאים שיש לשקול לפני שמחלטים על המחשב המתאים.

כרטיס מסך תואם תוכנה

כרטיס המסך הינו אחד המרכיבים החשובים ביותר, לכן בדר"כ מומלץ לקנות את היקר ביותר שאנו יכולים להרשות לעצמינו בהתאם לצרכים. נתקלתי באין ספור פעמים בהם אנו נוטים להתעלם שוב ושוב מכרטיס המסך, רוכשים מחשב עם מעבד מהיר כמות זיכרון גבוהה (RAM) אבל אם הכרטיס הגרפי אינו מתאים התוצאה תהיה תוכנה איטית ואפילו קריסה.

תוכנות CAD ו- BIM משתמשות בשפה בשם OpenGL, כרטיסי גיימרים (משחקי מחשב) אופייניים כמו Nvidia Geforce משתמשים בשפה של – DirectX (מתאים גם ל- VR, מציאות מדומה) ולא מתאימים לעבודה עם תוכנות כמו Revit, Inventor,AutoCAD…

חברת אוטודסק סיפקה לנו אתר בו אנו יכולים לבחור מכרטיסי המסך שנבדקו ע"י החברה ומתאימים לתוכנות שלה.

למציאת כרטיס מסך מתאים לתוכנה ולסוג העבודה שלנו נלחץ כאן:

מעבד (CPU)

לרוב, אני ממליץ על  I7 (איי שבע) ואפשר גם Intel XEON. רוב מערכות ה- CAD וה- BIM מנצלות ליבה אחת לכן חשוב להשתמש במעבד GHz (המהיר ביותר שאנו יכולים להרשות לעצמנו). נכון במשך השנים חברות התוכנה משפרות את התוכנה בשימוש ליבות נוספות ומערכות CAD חדשות מיועדות לארכיטקטורת ריבוי ליבות של 64 סיביות, אבל אם אנחנו משתמשים ב AutoCAD, Inventor, Revit, אז מעבד עם 8 ליבות לא באמת מנוצל כפי שהינו רוצים.

לעומת זאת אם אנו צריכים להפעיל פעולות סימולציה או אנליזה (גם רנדר ברמה גבוהה), זה המקום שבו מעבד מרובה ליבות יעזור.

זיכרון (RAM)

רכיב זה יחסית זול ולכן נשתמש בכמה שיותר. ההמלצה היא: 16GB – 32GB.

דרך אגב במחשבים המוגדרים Workstation (כן אלו שמחירם גבוה מהרכבת מחשב עצמי) אחד הדברים הבולטים הינו ה (ECC RAM Error-correcting code) תיקון שגיאות בקוד הזיכרון מה שהופך את המערכת לאמינה יותר. יכולת זו מתקנת שגיאות זיכרון לפני שהן משפיעות על המחשב ומונעת קריסות מה שחוסך זמן השבתה.

דיסק קשיח

עד לא מזמן לא היה צורך לדאוג לגבי סוג הדיסק הקשיח. היום כשיש מבחר מומלץ להשתמש ב- SSD ו- SSD היברידי. זה בהחלט חשוב וזאת על מנת לעזור לנו לטעון את הקבצים לזיכרון. ככל שהדיסק הקשיח הוא מהיר יותר כך יפתחו מהר יותר הקבצים לעבודה. כאשר כל הזיכרון נגמר התוכנה משתמשת בדיסק הקשיח כזיכרון וירטואלי.

כל השאר תלוי בתקציב: מסך אחד,  שניים או עשרה מסכים, סוג הרמקולים, עכבר תלת ממדי, מקלדת ארגונומית..

https://www.youtube.com/watch?v=ynG1ijvoyQQ

לסיכום

מהניסיון שצברתי במהלך השנים בעולם ה-CAD  וה-BIM (מעל 30 שנה) אני בהחלט ממליץ ללכת על מחשב שמוגדר כ WorkStation . לספקי החומרה העיקריים כמו HP, Dell ו- Lenovo יש מחשבים המוגדרים כתחנות עבודה (שולחנים וניידים) והם מגיעים עם רוב ההמלצות המופיעות למעלה, אבל אם בכל זאת רוצים (לנסות) לחסוך בהוצאה ולהסתכל על "מחשב לבן", אז חשוב לדעת מה לבקש.

במידה ואתם לא בטוחים במחשב  שלחו אלי [email protected] את הקונפיגורציה ואמליץ בהתאם.

בכבוד רב,

חמי מילר
מנהל טכנולוגיות ושירותי מומחה

דילוג לתוכן