Skip to main

מהדק רב-קומתי – Multi-Level Terminal

רועי פרי  | Product Support & Services


שלום כולם,

למי שכבר משתמש במהדקים דו-קומתיים ורוצה להציג שני מספרי מהדקים (או יותר) על גבי המהדק שבתוכנית מבנה (panel footprint) אז הטיפ הזה בדיוק בשבילכם!

אגב, מי שעדיין לא מכיר ומעוניין להשתמש במהדקים רב-קומתיים אז אני ממליץ להיכנס ולקרוא את הטיפ הקודם בנושא:

מהדק רב קומתי Multi-Level Terminal

על מנת להציג את מספרי המהדקים השונים בתוכנית הסכימתית כמהדק אחד במראה הפאנל, יש להשתמש במהדקים רב קומתיים המוגדרים בבסיס הנתונים כמק"ט המתאים ל-2 דרגות – Levels (או יותר) ולקשר אותם אל הייצוג הפיזי (footprint) בבסיס הנתונים בהתאמה.

להלן דוגמא למראה מהדקים בסכימה והייצוג הפיזי שלהם:

 

כעת אסביר מה אנחנו רואים:

במסגרות הירוקות אנו רואים מהדקים דו-קומתיים שהוגדרו בבסיס הנתונים. בעמודה הראשונה משמאל (למעלה) נראה את מהדק מספר 201 שהוא למעשה המהדק הראשון. תחתיו נראה את מהדק מספר 205 המקושר אליו. כך שבמראה הפאנל מהדקים 201 + 205 בסכימה יוצגו למעשה כרכיב אחד כפי שניתן לראות במסגרת הירוקה בצד ימין של הצילום מעלה.

לעומת זאת, במסגרות הכחולות אנו רואים מהדקים תלת-קומתיים שהוגדרו בבסיס הנתונים. בעמודה הראשונה משמאל (למטה) נראה את מהדק מספר 301 שהוא למעשה המהדק הראשון. תחתיו נראה את מהדק מספר 305 המקושר אליו וכן את מהדק מספר 309 שתחתיו המקושר אליהם גם הוא. כך שבמראה הפאנל מהדקים 301 + 305 + 309 בסכימה יוצגו למעשה כרכיב אחד כפי שניתן לראות במסגרת הכחולה בצד ימין של הצילום מעלה.

לרשותכם קישור להורדת דוגמא למהדקים המוגדרים בפאנל, הן דו-קומתי והן תלת-קומתי.

מהדקים רב קומתיים להורדה

מקווה שעזרתי.

רועי

דילוג לתוכן