אלעד מוסקוביץ' | Senior Manufacturing Technical support Specialist
תוכנת Inventor הינה תוכנה למידול חלקים והרכבות בעיקר לתחום המכני. לתוכנה יש מספר תוספים, Add-In, שניתן להתקין כדי שיהיה לנו פקודות נוספות או סביבת עבודה נוספת. מדובר על תוכנה המוסיפה סביבת עבודה נוספת, למשל Nesting, חישובי טולרנס וחישובי חוזק. נדבר על תוסף הנקרא Factory. במידה ונרכשה חבילת Product design collection התוסף אפשרי להתקנה (במידה ולא יש לרוכשו בנפרד), מתוך החשבון נתקין את התוסף כאשר התוכנה סגורה:
מטרת התוסף הוא להקל על המשתמש שמתכנן קווי ייצור, שילוב יעיל בין 3D – 2D, אפשרות לבדיקת נצילות ומעבר בין תחנות ואפשרות העבודה עם BIM. למשל תכנון קו הייצור הבא:
לאחר ההתקנה יתווסף ה-Panel Factory:
כדי להתחיל לעבוד ולתכנן יש לפתוח Template חדש הנקרא StandardFactory:
בקובץ מתווסף ה- Ground עליו "נכניס" את כל המודלים:
ניתן לייבא חלקים שאנו יצרנו, בעזרת פקודת Place כמו כל הרכבה רגילה, או להכניס Asset שהם מודלים מוכנים כמו רובוטים, מסועים מכונות וכדומה. מתכנן יכול להשתמש ב Asset אלה גם אם לא מתכנן קו ייצור וכך חוסך זמן בחיפוש מודלים אילו ברשת. מתוך הפקודה של הכנסת Asset נחפש את המודל או נשוטט בתיקיות כדי למצוא אותו:
לכל Asset שנכנס להרכבה יש נקודות חיבור כך שפשוט יותר לחבר את החלקים (מבטל את האילוצים), למשל עבור חיבור מסועים:
לחלק מה- Asset ניתן לשנות מספר פרמטרים, תלוי בסוג שהוכנס:
בסופו של דבר נשתמש בפקודות הרגילות כמו Pattern או Constraint כדי לקבל את ההרכבה. שימוש ב- Factory מאפשר שילוב עם עוד תוכנות כמו Navisworks – על מנת למצוא התנגשויות בין חלקים או לבצע סופרפוזיציה עם מודלים מתוכנות אחרות. גם מתוך AutoCAD ניתן לראות שניתן לבצע את כל הפקודות כמו ב Inventor ולבנות את ההרכבה על ידי הכנסת Asset:
פקודה שקיימת רק ב AutoCAD היא מציאת זמנים ועלויות במעבר בין "תחנות עבודה" אשר בקו ייצור. נגדיר את הנתונים לכל תחנה:
ולאחר מכן נגדיר כיצד המוצר עובר בין תחנות:
תתווסף לנו חלונית מידע שמתעדכנת במידה ונשנה את נתוני התחנה. כאשר קובץ פתוח בתוכנת Inventor, ניתן לפתוח אותו בלחיצת כפתור כדי לפתוח אותו ב AutoCAD:
ולהיפך. תוסף Autodesk Factory Design Utilities מתאים במהירות את תוכניות המפעלים כדי לענות על דרישות משתנות. מתאם נתונים ותהליכים מורכבים כדי לעמוד בדרישות הפרויקט. לחסוך זמן יקר באמצעות אוטומציה וניהול נתונים. עיצוב מפעלים יעילים להפחתת ההשפעה הסביבתית.
בהצלחה