Skip to main

העולם הפרוע של מדפסות תלת מימד

חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor


לפני כמה ימים קראתי שתי כתבות שלדעתי פחות או יותר משקפות את המצב בו נמצא העולם התלת ממדי של ההדפסות.
הראשון מתאר כיצד מהנדסי מכונות פיתחו תהליך לבניית מדפסת תלת מימדית בעזרת שני שולחנות של חברת איקיאה בעלות קטנה מ 400$ (ניתן להוריד את ההוראות כאן) .השני חללית ג'ונו שנכנסה בהצלחה למסלול של יופיטר והיא החללית הראשונה שטסה עם חלקי טיטניום המודפסים בתלת מימד. (Juno, the first spacecraft to fly by 3D printed)

האם הדפסות תלת מימד ישנו את העולם?

הרבה אנשים חושבים שכן, רק לאחרונה נבחרה הדפסה תלת מימדית במקום ה 49 כאחד ההמצאות המשפיעות ביותר על האנושות והיא נמצאת בחברה טובה כמו האייפון של אפל (מקום ראשון) הטלויזה של סוני (מקום 2) והביפר של מוטורולה (מקום 18).

רשימת 50 גאדג'טים המשפיעים ביותר בכל הזמנים 

חברות כמו, 3D Systems כבר אשר נמצאת שנים רבות בתחום ההדפסה התלת ממדית ופתחה מגוון רחב של מדפסות (תלוי בחומר המודפס והשימוש) וחברת אוטודסק אחת המשפיעות ביותר בהחדרת ההדפסה התלת מימדית משקיעות יותר ויותר משאבים בתחום. אולי הסיבה לכך שכולם רואים היום שבעזרת הדפסות תלת מימד ניתן יהיה "לשבור" את המחסום בין המציאות לדמיון.

 

רק לאחרונה פורסמו הכתבות הבאות:

10ways 3D printing can change the world

3D Printing Is About To Change The World Forever 

אכן כולם חושבים שהדפסות תלת מימד ישנו את העולם.

 

אימוץ הטכנולגיה.

אז למה הדפסת תלת מימדית הידוע בטכנולגית הוספת חומר (additive) לא מחליפה את טכנולוגית היצור המסורתית של הסרת חומר (subtractive) כבר היום?
סיבה אחת גדולה, ייצור של סדרות גדולות, ייצור מסורתי זול ומהיר יותר כאשר מדובר בסדרות גדולות של אותו מוצר, נכון להיום.
חלק מהבעיה היא שהדפסה התלת מימדית מוגבלת במספר ראשי ההדפסה, ראש אחד בכל פעם. חברת Autodesk מפתחת תוכנה וטכנולוגית בקרה אשר תאפשר למדפסות תלת מימד לרתום ראשי הדפסה מרובים שיאפשרו להדפיס בו זמנית באזורים שונים במדפסת עד לקבלת החלק המוגמר. אפשר לקרוא כתבה בנושא בלינק:
Autodesk’s Project Escher uses multiple 3D print heads for massive jobs

 

לראות את התמונה הגדולה בעזרת Autodesk 

חברת Autodesk מציעה תוכנות כמו Tinkercad אפליקציית תכנון והדפסה תלת מימדית, קלה לתיפועל וכמו תוכנת Fusion 360 המספקת פתרון שלם מהתכנון ועד הייצור (הכל בענן).
וכמובן גם משתמשי תוכנת AutoCAD יכולים "לנצל" את יכולת ההדפסות התלת ממדיות בעזרת פישוט תהליך ההדפסה וכל זאת בעזרת יכולות ה Print Studio המובנות בכל תכונות חברת Autodesk בסביבת ה AutoCAD ,Inventor ,Fusion 360.

 

מעוניניים לדעת עוד? אתם מוזמנים אלינו למשרדים ולבקר במעבדת ההדפסות התלת ממדיות שלנו.

כתבו לי ל: [email protected]

בכבוד רב, 
חמי מילר

מנהל טכנולוגיות ופיתוח עסקי  

דילוג לתוכן