Skip to main

פורום BIM ישראל – מרעיון יומרני למציאות מעצימה


מפגשי פורום BIM ישראל הפכו לעניין שבשגרה עבור אנשי המקצוע בתחומי הבניה והתשתיות בישראל.
איך זה התחיל? אילו קשיים היו בדרך? ואיך הפורום הפך להצלחה?

כשהגינו את הרעיון להקים את פורום BIM ישראל בשנת 2015 הרבה אנשים בתעשייה הרימו גבה. "מה זה BIM? משעמם לכם? בשביל מה צריך פורום? את מי בכלל זה מעניין?" היו רק חלק מהשאלות והתהיות ששמענו מכל מי שדברנו איתו על הנושא. בעולם כבר הכירו את מתודולוגיית BIM ובמדינות כמו ארה"ב, קנדה, ברזיל, אנגליה, צרפת, איטליה, הולנד, גרמניה, סין, סינגפור ודרום קוריאה השיטה כבר החלה לתפוס תאוצה – אבל אצלנו, כאן בעולם הבניה של ישראל – אפילו לא שמעו על זה…
כך, למרות הסקפטיות, החשדנות והתהיות שחווינו מכל עבר החלטנו להרים את הכפפה שזרקנו לעצמנו, להסתכל לאתגר בלבן של העיניים וללכת על זה בכל בכוח.

למה התעקשנו כל כך?
כנציגי Autodesk הרשמיים בישראל כבר ידענו איזה פוטנציאל גלום בטכנולוגיה הזו למידול מידע מבני והיה לנו ברור שזה רק עניין של זמן עד ששוק הבניה והתשתיות בארץ יבין ש- BIM היא המענה האופטימאלי להתמודד באופן יעיל וריווחי עם האתגרים המורכבים איתם הוא מתמודד.
כל המחקרים והתחזיות הצביעו על כך שבסופו של דבר BIM תחליף את שיטות הבניה המיושנות ותהפוך להיות סטנדרט חיוני בשוק הישראלי והיה לנו חשוב להוביל את שוק התכנון והבניה בישראל קדימה ולהשוות את הידע, הכלים ואיכות התוצרים לסטנדרט הבינלאומי.
חדורי מוטיבציה הצלחנו לשכנע את מרכז הבניה הישראלי ואת חברת Autodesk העולמית לחבור אלינו להגשים את החזון, ויחד הקמנו את "פורום BIM ישראל", כפלטפורמה ייחודית לשיח, שיתוף פעולה, ידע, מידע וניסיון עסקי ומקצועי בין כל הגורמים העוסקים בתחום התכנון והבניה בישראל.

המפגש הראשון
כשדברנו על היתרונות שיש בהתאגדות שלנו כפורום ועל העוצמה שתהיה לשיתוף הפעולה של בכירי ענף הבניה והנדל"ן במסגרת פורום ניטראלי מקצועי להשיג את היעדים שהצבנו לעצמנו – לא שערנו שנצליח לעורר כך את השוק והיינו די מופתעים לגלות שהגיעו 200 איש למפגש הראשון. הסקרנות כנראה גברה על הספקנות.
מרבית המשתתפים נחשפו לראשונה אל שיטת BIM, למדו מה היא כוללת ואיך יישום הטכנולוגיה תורם משמעותית לכל בעלי העניין בכל היבט של הפרויקט (ייזום, תכנון ביצוע, ניהול וכו').
הדגמנו בפני המשתתפים איך אפשר באמצעותBIM  להשתמש במודלים תלת מימדיים כדי לדייק את התכנון ולדמות את תהליך הבנייה מתחילתו ועד סופו ואיך BIM מאפשרת לחבר בין צוותים כך שכל אחת ואחד לומדים את המודל מנקודות מבט שונות, מתקשרים בבהירות ועובדים יחד על תוכנית שכולם פיתחו במשותף לטובת הצלחת הפרויקט וכל המעורבים בו.
בנוסף, כולם הבינו שרק יחד נוכל להשפיע על עתיד הבניה בישראל וכי ההצטרפות לפורום מעניקה להם יתרונות משמעותיים כמו השתייכות לקהילה עסקית אקסקלוסיבית מובילה, מיתוג משודרג וקשר לצמרת הענף בישראל גישה למידע וטכנולוגיה עדכניים וגם פרסום חינם כחברים בקרב הקולגות בקהילה מקצועית.
המפגש הראשון היה הצלחה מסחררת. הקהל היה כל כך נלהב ומרותק עד כדי כך שאפשר היה לשמוע סיכה נופלת.
כמה מאנשי המקצוע שהשתתפו במפגש הבינו את גודל ההזדמנות הטמונה בשמירה על המומנטום הזה, והפורום BIM ישראל נולד.

הפורום תופס תאוצה
יריית הפתיחה המוצלחת המשיכה לנסוק והפורום הפך למשאב מקצועי עבור מרבית אנשי המקצוע בתעשייה. לאורך השנים מאז הקמת הפורום נערכו 14 מפגשים פרונטאליים שאירחו כ- 450 משתתפות ומשתתפים בממוצע. כל מפגש עסק בנושא אחר ונחלק לשניים: בחלק הראשון הוצגו חידושים ומגמות בעולם ה-BIM ע"י מרצים אורחים מהארץ ומחו"ל ובחלק השני עסקו המשתתפים בפעילות משותפת לקידום מתודולוגיית BIM בשוק המקומי.
במסגרת מפגשי הפורום נחשפו המשתתפים ליישום BIM בשוק האירופאי, האזינו למומחים עולמיים שהשתתפו בבניית תקן BIM עולמי, השתתפו בקבוצות עבודה שבנינו לקראת בנית תקן BIM הישראלי על בסיס התקינה הבריטית, נחשפו להכרזות של משרד הביטחון ונתיבי ישראל כגרומים רגולטוריים על בחירתם לעבוד בשיטת BIM  ולמדו מסיפורי לקוחות מקומיים בתחומי הכלכלה, התכנון, הביצוע ופיתוח המוצרים לענף הבניה על תהליך יישום BIM (איזו גישה אימצו, מה עבד ומה לא).
במקביל הקמנו וניהלנו פאנלים מקצועיים לדיון ב-BIM, אירחנו חברות הזנק ישראליות המשתמשות במודל ה- BIM וחברות מודל BIM מקומיות אשר הוקמו עקב צורך של חברות ביצוע וניהול פרויקטים והתלהבנו לקוחות ששיתפו מניסיונם על יישום פרויקט BIM מלא משלב הייזום דך התכנון וכלה בביצוע.

אפילו מגיפה לא הצליחה לעצור אותנו
מגפת הקורונה שהפתיעה את כולנו המחישה עד כמה אנחנו לא מוכנים לאירועים בלתי צפויים מראש ושיבשה סדרי עולם. היא גם גרמה לנו להבין שגם תרחישים ותופעות שרחוקים מאיתנו, לכאורה, יכולים להשפיע עלינו ברמה היומיומית.
עידן הטרנספורמציה הדיגיטאלית שאנחנו חווים היום קיבל זריקת מרץ רצינית בזכות או בגלל (תלוי את מי שואלים:) הקורונה. כך אחרי כל כך הרבה התלבטויות הענן הפך למציאות, הרבה יותר קל יותר וחיוני לשתף מידע, וכלי האוטומציה הם כבר הרבה מעבר ל-MUST בכל ארגון שמכבד את עצמו.
כל זאת יחד עם הסגרים שהקורונה כפתה עלינו אילצו אותנו לחשב מסלול מחדש ולאמץ תהליכים שבלעדיה ייתכן שהיה לוקח לנו הרבה יותר זמן לפתח ולאמץ. כך נולד הכנס התלת מימדי הראשון מסוגו בישראל.
בנינו פטלפורמה תלת מימדית ייחודית שאפשרה לכל משתתפת ומשתתף להיכנס אל מגוון עולמות תוכן ולגלוש בין מסלולי הרצאות והדגמות. יצרנו עולם של מציאות מדומה כדי שכל אחת ואחד יוכלו לחוות באופן אישי את המפגש ולהיחשף בשיא הנוחות מהמשרד ומהבית לטרנדים הטכנולוגים הכי חמים, לפיצר'ים מתקדמים לתכנון, ניהול ויישום פרויקט, ולטכניקות החדשניות לייעול תהליכי עבודה.
800 המשתתפים שאירחנו במפגש הווירטואלי היוו הוכחה חותכת לשאיפה המתמדת של הלקוחות שלנו להתעדכן, לדעת יותר ולהתקדם וכמובן הצלחה האדירה של המפגש.

היברידי עובד מצוין
במפגש האחרון נכון לעכשיו, שערכנו באוקטובר 2022 החלטנו לשנות קונספט. משבר הקורונה כבר חלף, השגרה חזרה למסלולה ואפשר היה להיפגש שוב. יחד עם זאת רבים מאיתנו גילו את הנוחות של עבודה ולימודים מהבית ופחות התלהבו "לבלות" שעות בפקקים ולחפש חניה כדי להשתתף בכנס כזה או אחר.
המציאות החדשה הובילה אותנו להפתיע את הלקוחות שלנו שוב – והפעם במפגש היברידי שאיפשר השתתפות פיזית וגם וירטואלית.
לכבוד המפגש ההיברידי אירחנו את חברת אמדוקס שחשפה פנינו כיצד טכנולוגית BIM הניבה עבורה ערך אמיתי והגשימה את חזונה בבניית פרוייקט הענק של קמפוס החברה ואת חברת נתיבי ישראל ששיתפה אותנו בהערכות ה-BIM של החברה. קונספט המפגש ההיברידי הצליח עד כדי כך ש-500 לקוחות החליטו להשתתף במפגש פיזית -450 לקוחות בחרו להשתתף וירטואלית.

העתיד מחכה לנו
כפלטפורמה מקצועית ייעודית לשיתוף פעולה ודיון בנושאים המשפיעים על התעשייה, פורום BIM ישראל מהווה מאז הקמתו ועד כה בסיס לקידום דרכים ויוזמות משותפות לשיפור ענף הבנייה והתשתיות על מגוון היבטיו, כמו גם ממשק אסטרטגי משמעותי לחיזוק הקשר בין מגזרי הממשל והתעשייה מתוך שאיפה להמשיך לקדם את השינוי והקידמה בתחומי הבניה והתשתיות בישראל.
הקמת פורום BIM ישראל כפלטפורמה בה מתרחשים החזון, השיח והלמידה, יצרה שינוי מהותי חיובי בתעשייה שלנו והפכה את טכנולוגיית BIM לשיטת עבודה סטנדרטית ונפוצה עד כדי כך שרבים מהמשתמשים בה כיום לא מבינים כיצד הצליחו לתכנן ולבצע פרויקטים לפני שאימצו אותה.  
אנחנו בתים קאד נמשיך לפתח עבורכם ולקדם יחד איתכם זירות מקצועיות ויוזמות עסקיות להחלפת ידע, מידע ופרקטיקה בפורמטים חדשניים שיאפשרו לכם להישאר תמיד בחזית הקידמה הטכנולוגית והעשייה המניבה.

דילוג לתוכן